Definition, Betydelse, Synonymer & Anagram | Svenska ordet DÄR
DÄR
Definition av DÄR
- med ansyftning på ett ställe i närheten, utpekat ställe eller dylikt
- bildat av adverbet där; på den plats, på/i vilken/vilket
Antal bokstäver
3
Är palindrom
Nej
Sök efter DÄR på:
Exempel på hur man kan använda DÄR i en mening
- Ares motsvaras i den romerska mytologin av guden Mars och var där en betydligt viktigare gestalt än Ares var bland de grekiska gudarna.
- Harald – Namnet fanns tidigare på 20 oktober men flyttades 1747 till dagens datum, då det ersatte Hugo, och har funnits där sedan dess.
- Apollon är en viktig gud i grekisk mytologi, liksom i romersk mytologi, där han kallas Apollo och ibland även Apollo Musagetes i egenskap av musernas ledare; då avbildad med en lyra i handen.
- Eftersom det inte finns tillräckligt många fossil av olika arter där fossilen säkert kan knytas till särskilda arter kan forskare inte säkert särskilja många av de tidiga hominiderna.
- Albert Engström föddes i Bäckefall i Lönneberga socken men redan 1873 flyttade familjen till Mariannelund och därifrån när han var nio år gammal flyttade familjen till Hult, ett litet stationssamhälle i närheten av Eksjö, där hans far blev stationsinspektor.
- Han kom till Bremen 1066, alternativt 1067, möjligen för att verka som lärare (kallas 1069 magister scolarum) vid domskolan där, i ärkebiskop Adalberts tjänst.
- Hon bekräftas som kronprins Eriks frilla efter dennes flytt till Kalmar 1558, där hon fick sitt eget rum i hans residens kallat "Agdas kammare".
- Förutom vanligen månatliga medlemsmöten och publicering av medlemsorgan och informationsblad, har akvarieföreningar ofta en hyrd lokal där medlemmarna tillsammans anordnar tillfälliga akvarieutställningar för allmänheten, eller hyr en lokal där de gemensamt håller akvarium med akvariefiskar och växter, ofta för odling.
- Han blev professor vid universitetet i Bologna, där han utmärkte sig som kanonist när han utgav kommentarer till Gratianus Decretum, vilka i folkmun fick titeln Summa Magistri Rolandi.
- Tallberg växte upp i Falun och efter avslutad skolgång studerade han vid Konstakademien 1879–1882 där Albert Theodor Gellerstedt undervisning i etsningskonsten gav honom ett livslångt intresse.
- Förenklat kan man säga att anarkisterna vill att samhället organiseras horisontellt, inte vertikalt, med allas jämlika medverkan i ett samhälle som styrs genom direkt demokrati och där upprätthållandet av samhället sköts på lokal nivå, snarare än genom privategendom eller ett kapitalsamhälle med en byråkratisk modell av realsocialistiskt snitt.
- Alsike är beläget i Knivsta kommun, vid Ostkustbanan cirka 4 kilometer norr om centralorten Knivsta där närmaste järnvägsstation finns.
- Alsnö stadga är en stadga som utfärdades av kung Magnus Ladulås på Alsnö hus, troligen den 27 september 1280, i anslutning till ett möte med stormän där stadgans innehåll diskuterats.
- Alungarvning, också kallad vitgarvning, är en garvningsmetod där huden behandlas med kalialun och koksalt.
- De agglutinerande språken är en undertyp av de syntetiska språken, det vill säga språk där enskilda ord ändrar form för att kunna användas i olika grammatiska sammanhang.
- Barndomen är en period där individen utvecklas mentalt och kroppsligt, och via uppfostran och skolgång lär sig förmågor som är viktiga senare i livet.
- En brädgård är ett område vid ett sågverk där sågat virke – plankor och brädor – läggs upp för att lufttorka.
- Biograf, även bio eller vita duken, är en lokal eller plats utrustad för regelbunden filmvisning där film visas för åskådare, vanligen mot betalning.
- "Bempa" spelade sju säsonger i näst högsta serien och 17 säsonger i högsta serien där de tre SM-gulden var höjdpunkten på karriären.
- Bandyfäste är en beteckning på olika orter och regioner där intresset för bandy är och historiskt sett under 1900-talet varit starkt.
Förberedelsen av sidan tog: 58,51 ms.