Definition & Betydelse | Svenska ordet ÄGGULOR


ÄGGULOR

Definition av ÄGGULOR

  1. böjningsform av äggula

Antal bokstäver

7

Är palindrom

Nej

7
GUL
LO
OR
ÄG

3

3

40
GLO
GO
GOL
GOR
GRO
GUL


Sök efter ÄGGULOR på:



Exempel på hur man kan använda ÄGGULOR i en mening

  • En wallenbergare är en pannbiff där färsen består av finmalet kalvkött (innanlår), grädde, äggulor, salt, peppar, muskot och färskt ströbröd.
  • Såsen tillreds genom att äggulor och smör vispas ned i varm, kryddad vinäger och bildar en emulsion.
  • Denna rätt görs med äggulor och socker som bara har upphettas tillräckligt för att stelna och formas till små kulor.
  • Fördelningen mellan de olika ingredienserna i en crema catalana kan exemplifieras med följande exempel: 1 liter mjölk, 8 äggulor, en kanelstång, skalet (zest) från 1 citron, 200 gram socker och 40 gram stärkelse.
  • Zabaglione, sabayon, zabaione eller zabajone är en italiensk dessert gjord av äggulor, socker och söt likör (oftast Marsalavin), och ibland grädde eller hela ägg.
  • Den ena och mest vanliga för gemene man görs på äggulor, socker eller sockerlag samt vispad grädde, därutöver de smaksättningar man önskar.
  • Ca 2-3 äggulor per kg potatis, malen vitpeppar och salt för kryddning samt ca 1-2 matskedar klarifierat smör eller olja.
  • En dansk variant av hovmästarsåsen innehåller även äggulor, och det förekommer att den spetsas med cognac eller sötas med honung.
  • Curd är en konserveringsmetod där frukt kokas tillsammans med socker och äggulor tills det når en form liknande lös gelé.
  • Key lime pie är en amerikansk dessert som görs på keylimesaft, äggulor, och kondenserad mjölk i ett pajskal.
  • Mousse är ett slags luftig dessert som vanligtvis görs på ägg och vispgrädde (först tillverkades den utan grädde, med bara äggulor, äggvitor, socker och choklad eller andra smakämnen), vanligtvis tillsammans med andra smaker såsom choklad eller fruktpuré, även om recept med kycklingkött eller andra ingredienser förekommer.
  • Rätten lagas genom att förvällt ris blandas med en blandning av yoghurt, äggulor och saffran, samt förkokta kycklingbitar.
  • Före glacégarvningen bereds skinnet i en garvvälling, som är en blandning av alun, koksalt, vetemjöl och färska äggulor.
  • I en bunke över ett vattenbad (bain-marie) vispas hela ägg, ibland med extra äggulor, med strösocker tills smeten har värmts upp till cirka 45°C.


Förberedelsen av sidan tog: 209,58 ms.