Definition & Betydelse | Svenska ordet FÅRMJÖLK


FÅRMJÖLK

Definition av FÅRMJÖLK

  1. (mat) mjölk som fås från får

Antal bokstäver

8

Är palindrom

Nej

6
ÅR
ÖL

3

3

67
FM


Sök efter FÅRMJÖLK på:



Exempel på hur man kan använda FÅRMJÖLK i en mening

  • Roquefort görs av opastöriserad fårmjölk och lagras i grottor med väggar belagda med mögelsvampen Penicillium roqueforti.
  • Ricotta har mjuk konsistens och tillverkas av den vassle som uppstår då man gör ostar av fårmjölk eller vattenbuffelmjölk, som till exempel mozzarella.
  • Ost gjord på fårmjölk förekommer i olika varianter, med olika konsistens och smak, från mildare mjukostar, smuliga halvhårda till hårda och skarpa i smaken.
  • Ostarna som används till saganaki är graviera, kefalograviera, kasseri, kefalotyri, ladotyri och fetaost på fårmjölk.
  • Det förekommer brique-ostar baserade på fårmjölk, getmjölk och komjölk, de väger alla omkring 250 gram och har alla mjukt innanmäte och vitmögeltäckt yta.


Förberedelsen av sidan tog: 80,00 ms.