Definition & Betydelse | Svenska ordet FÅRMJÖLK
FÅRMJÖLK
Definition av FÅRMJÖLK
- (mat) mjölk som fås från får
Antal bokstäver
8
Är palindrom
Nej
Sök efter FÅRMJÖLK på:
Exempel på hur man kan använda FÅRMJÖLK i en mening
- Roquefort görs av opastöriserad fårmjölk och lagras i grottor med väggar belagda med mögelsvampen Penicillium roqueforti.
- Ricotta har mjuk konsistens och tillverkas av den vassle som uppstår då man gör ostar av fårmjölk eller vattenbuffelmjölk, som till exempel mozzarella.
- Ost gjord på fårmjölk förekommer i olika varianter, med olika konsistens och smak, från mildare mjukostar, smuliga halvhårda till hårda och skarpa i smaken.
- Ostarna som används till saganaki är graviera, kefalograviera, kasseri, kefalotyri, ladotyri och fetaost på fårmjölk.
- Det förekommer brique-ostar baserade på fårmjölk, getmjölk och komjölk, de väger alla omkring 250 gram och har alla mjukt innanmäte och vitmögeltäckt yta.
Förberedelsen av sidan tog: 80,00 ms.