Definition, Betydelse & Synonymer | Svenska ordet FERMENTERING


FERMENTERING

Definition av FERMENTERING

  1. det att genom mikroorganismer jäsa ett livsmedel

1

Antal bokstäver

12

Är palindrom

Nej

15
EN
ER
FE
IN

3

3

347
EEG
EG


Sök efter FERMENTERING på:



Exempel på hur man kan använda FERMENTERING i en mening

  • Från början syftade namnet på att fisken lades i en grop och täcktes över, varefter den genomgick en låggradig form av fermentering vilket gav ett resultat mera liknande surströmming eller rakfisk.
  • Jacob Fredrik Ljunglöf hade en teori: om tobaken kunde behandlas utan fermentering skulle den både smaka bättre och kunna produceras mer effektivt.
  • Det är en sur vätska som uppstår då etanolen i dessa alkoholhaltiga drycker oxideras av bakterier genom fermentering till ättiksyra.
  • Nitrosylmyoglobin har en röd färg som efter denautering genom värmebehandling eller fermentering bildar nitrosylhaemochromogen som har den rosa färgen karaktäristisk för falukorv och julskinka.
  • Bakteriell fermentering används för att framställa mjölksyra, som oligomeriseras och dimeriseras katalytiskt för att få fram monomerer för ring-öppnande polymerisering.
  • Det finns två principiellt olika mekanismer som de kan använda för att bilda ATP, nämligen fermentering (jäsning) och oxidativ fosforylering.
  • Casu marzu härstammar från osten Pecorino Sardo, och går från att genomgått en typisk fermentering till ett steg många skulle kalla förruttnelse, som orsakas av att larver från ostflugan (Piophila casei) utvinner näringsämnen från osten.
  • När hajen är färsk är den giftig, eftersom den innehåller stora mängder urinsyra och trimetylaminoxid men kan ätas efter fermentering och tillagning.
  • Kvevri (georgiska: ქვევრი) är stora georgiska lerkrus, avsedda för fermentering, maceration och lagring av vin.
  • Säden kan återanvändas för ytterligare en omgång rejuvelac, denna gång räcker oftast en dags fermentering.


Förberedelsen av sidan tog: 80,59 ms.