Definition, Betydelse & Anagram | Svenska ordet HVAD
HVAD
Definition av HVAD
- (ålderdomligt) äldre stavning, ersatt av vad
Antal bokstäver
4
Är palindrom
Nej
Sök efter HVAD på:
Exempel på hur man kan använda HVAD i en mening
- O liv, som blev tänt är en psalm av Grundtvig från 1824, omarbetad 1853, med inledningsorden: "O kristelighed! du skaenker vort hjerte, hvad verden ej ved", Den danske salmebog 2002 nr 321.
- Komme hvad der komme vil kompositör Willy Kierulff, text Flemming Geill och Osvald Helmuth, instrumental.
- Bland Borelius skrifter märks I hvad afseende är Hegel pantheist? (1851), Menniskans naturlif i förhållande till det andliga lifvet (1855), Kritik öfver den boströmska filosofien (1859) samt främst Ueber den Satz des Widerspruchs und die Bedeutung der Negation (1881).
- 233 Herre, nu åt dig jag gifver mig och allt hvad som är mitt (Herre, nu åt dig jag giver mig och allt vad som är mitt).
- "Med glädje erfar jag att fröken i motsats till säkerligen större delen av publiken med verklig förståelse betraktat mitt försök till tolkning af hvad jag känt och tänkt, och att fröken alltså inte råkat in i deras villfarelse, som förmenat att jag i 'Sfinxen' velat symbolisera kvinnan - 'för hvilken mannen offrar sin tro, sin heder, sitt lif!" - - - Min på erfarenhet grundade, höga tanke om kvinnans ädlare skaplynne jämfört med mannens, min djupa medkänsla för hennes olycksöde att, årtusenden igenom, hafva förtrampats under männens både laglösa och lagstadgade tyranni och min tro på en logisk 'nemesis', som drabbar männen då en eller annan kvinna begagnar sina yttre medel som vapen för att måhända omedvetet hämnas millioner oskyldiga medsystrars elände och undergång, skulle alldeles hindrat mig från att i 'Sfinxen' förkroppsliga en sådan tanke.
- Så snart som bonden hörde posthornet, hade han till uppgift att "göra sig färdig att straxt anamma brefven af honom och dermed oförtöfvadt genom natt och dag, oaktadt hvad väder som vara kan, vidare fortlöpa" minst en mil på två timmar.
- Orvar Odd skrev om henne i Grupper och personager: ”Fru Enbom var utan tvifvel och än mera hade varit en lyrisk användbarhet; hon fylde sitt parti hvad man än gaf henne”.
- ”M:ll Fundin förtjänar allt beröm för den möda och det trägna studium, hon synes använda för att kunna prestera allt hvad hennes resurser tillåta, och det är i sanning ej det lilla.
- fantastiske eventyrroman med alt, hvad hjertet kan begære af kapper, kårder, kardinaler, krig og kærlighed med Maurice Leloirs kongeniale tegninger.
- Ehrensvärd påstod att det var den första fullskaliga rekonstruktionen av ett tempel i Europa och menade: jag är nöjd att ha gjort eller låtit giöra hvad ännu intet hänt i världen, nämligen afcopierat i lika mått Ett antickt Tempel i Europa.
- Industrimagazin, hvarest profver på svenska slöjd- och industrialster af alla slag äro på ett ställe sammanförda och der man sålunda har en öfverblick af allt hvad i vårt land kan förfärdigas, hvilket i sanning icke är litet.
- “Jag har dervid sökt fästa lagstiftningens uppmärksamhet på de menliga följder, som vid många tillfällen uppstå af mannens oinskränkta rätt att disponera om den egendom hustrun medfört i boet, och att emot hennes vilja kunna fråntaga henne hvad hon genom särskild flit i något eget, under äktenskapstiden idkadt näringsfång eller arbete kan hafva förvärfvat.
- Som flera av sin släkt var Susanne Gøye välstuderad och intresserade sig särskilt för det franska språket, från vilket hon översatte en liten skrift om "jungfrurs uppfostran" samt en traktat om, hvad Forfængelighed der er hos Højhed og Rigdom, skrifter som båda finns i dottern Karen Brahes handskriftssamling.
- Sina fleråriga undersökningar över rostsvamparna sammanförde Eriksson i det tillsammans med lektor Ernst Henning utgivna verket Die Getreideroste (1896; 14 tavlor) samt i ett av Eriksson ensam författat sammandrag och tillägg med titeln: Hvad är sädesrost och hvad kan göras mot densamma? (1896).
- Maj:ts förordningar om olofliga vigningar", och understått sig "att gå en så oloflig väg till hela adliga ståndets prejudice och märkliga förfång, så utrikes som inrikes, och dess privilegiers förkränkande, hvilken sak är af den vigt och eftertanke, att, om den ej exemplariter afstraffas, den ofelbart lärer draga den förargelsen och skandalösa konseqvensen efter sig, att all ordning lärer försvinna, en adlig dam, utaf hvad värde hon vara kunde, ej för någons otjenliga tillbud kunde vara fri.
- Genom sitt testamente på 75-årsdagen (22 oktober 1826) utlovade grosshandlare Jonas Kjellberg 50 000 riksdaler till ett "fruntimmers seminarium" i Göteborg, "till förmån för detta i så motto vanlottade kön, att der undervisas i allt hvad flickan, för att beredas till en kunnig, sedig och väl utbildad samhällsmenniska, god maka och from husmoder, har nödigt att lära och veta".
Förberedelsen av sidan tog: 208,86 ms.