Definition, Betydelse, Synonymer & Anagram | Svenska ordet KAR


KAR

Definition av KAR

  1. behållare i varierande storlek för t.ex. vatten, salt

4
FAT

2
ARK
RAK

Antal bokstäver

3

Är palindrom

Nej

2
AR
KA




8
AK
AR
ARK
KA
KAR
KR
RA
RAK


Sök efter KAR på:



Exempel på hur du använder KAR i en mening

  • Den tvättade fisken saltas, läggs i öppna kar och får jäsa då strömmingen genom autolys, det vill säga genom egna enzymer, och tillsammans med bakterier bildar starkt luktande syror som propansyra, smörsyra och ättiksyra ur enkla sockerarter i fisken.
  • Ur Heidruns juver rinner så mycket mjöd att det varje dag fyller ett kar så stort att alla de stupade hjältarna (enhärjarna) kan dricka sig otörstiga.
  • Under romartid var det ett kar för bad i termer och trädgårdar och blev under den tidiga kristna kyrkan benämningen på dopvattenkärlet, senare på just uttömningskanalen.
  • Redan under vikingatiden fanns en av Nordens största marknadsplatser i Löddeköpinge för ett stort och rikt omland med Lödde å som transportled ut till omlastningsplatsen Lödde kar.
  • publicerad första gången 1844, vilken utspelar sig under 1600-talet och handlar om tre medlemmar (Sieur Athos – Atos i vissa äldre översättningar–, Sieur Porthos och Sieur Aramis) ur den franske kungens nedlagda livvaktsstyrka, musketörerna, som tvingas ta hand om både hotet från kungens rådgivare, kardinal Richelieu, och den unge hetsporren D'Artagnan som blir kär i Lady de Winter.
  • Wickberg genomgick Frälsningsarméns krigsskola i Stockholm 1892, verkade som löjtnant vid kårerna i Västervik, Jönköping och Oskarshamn och var ledare för kårer i Tranås 1893–1894, Växjö 1894, Karlskrona 1895, Sundsvall 1896, Gävle 1897 och Norrköping 1898 samt för Stockholms första kår 1899 och var distriktsofficer i Visby 1900–1901.


Förberedelsen av sidan tog: 173,63 ms.