Definition & Betydelse | Svenska ordet MAKRILL
MAKRILL
Definition av MAKRILL
- en fiskart (Scomber scombrus) i familjen makrillfiskar (Scombridae); individ av denna art
- ett släkte fiskar (Scomber) i familjen makrillfiskar (Scombridae); individ inom detta släkte
Antal bokstäver
7
Är palindrom
Nej
Sök efter MAKRILL på:
Exempel på hur man kan använda MAKRILL i en mening
- Sillen är i sin tur bytesdjur för bland annat makrill, torsk, fisktärna, sillgrissla, sälar, valar och människor.
- Ett fåtal fiskebåtar (Arkö), (Carmona) och (Liz) är stationerade på ön och fiskar sill, makrill, havskräfta och räkor.
- Makrill, även atlantisk makrill (Scomber scombrus) är en art i familjen makrillfiskar som blir 30 till 60 centimeter lång, kan väga upp till 3 kg och blir runt 20 år gammal.
- En populär fisk att dörja är makrill, som längs kusten utanför Bohuslän och Halland kan fångas på dörj från runt midsommar till mitten av oktober.
- Ibland ingår mindre eller större fiskar också i födan såsom makrill, sardiner, ansjovis och mindre tonfiskar.
- Mörkhajens diet inkluderar små stimfiskar som sardin och ansjovis, likväl som större fiskar som tonfisk, makrill, plattfiskar och ålar.
- Födan består nästan uteslutande av stimfiskar som sardin eller makrill men ibland äter valen även kräftdjur och bläckfiskar.
- Vid undersökningar av djurens maginnehåll fastställdes att delfinen äter huvudsakligen fiskar som makrill och sill samt olika bläckfiskar.
- Men det verkar som tumlaren lever i små grupper av två till åtta exemplar eller ensam och den äter fisk, bland annat ansjovis, arter av släktet Merluccius och makrill.
- Histamin finns naturligt i bland annat tonfisk på burk, makrill, ansjovis, sardiner, skaldjur, surströmming, tomat, hallon, jordgubbar, rödvin, ostar som parmesan och mögelostar, lagrade köttprodukter som salami, korv och rökt skinka, nötter och choklad, spenat, surkål och sojasås.
- Under flera år skickade Emmaus Stockholm, genom paraplyorganisationen Praktisk Solidaritet, kläder och konservburkar med makrill till de västsahariska flyktinglägren.
- De västsvenska fiskarna kom att använda kuttrarna i första hand till backefiske efter i huvudsak långa och övriga torskfiskar samt dörjfiske efter makrill.
- Föda rik på purin är torkade ärtor, bönor, inälvsmat (leverpastej, blodpudding), sardiner, makrill, sill, anjovis och fiskrom.
- Ytvattnet i fjorden är sötvatten, vilket gör så att badplatserna är fria från maneter, men på djupet blir vattnet saltare, så det finns saltvattenfisk som torsk, sej, flundra och makrill i fjorden.
- Fram till 1970-talet beboddes en hel del av samhället av yrkesfiskare som idkade småskaligt fiske efter bland annat ål, hummer, makrill och torsk.
- Makrillsoppa är en soppa innehållande makrill, potatis, grönsaker, grädde och vin samt toppad med en garnityr.
- Blasonering: Sköld delad av blått, vari en i den delande skuran nedgående sol av guld med strålarna nående sköldkanterna, och av blått, vari en bjälkvis ställd makrill av silver och därunder två i sparre ordnade räkor av guld.
- Smögens fiskeläge var detta år Bohusläns största och hade år 1930 310 yrkesfiskare och 10 binäringsfiskare och var en huvudort för handel med makrill samt hummer.
- Hypsocormus var en snabbsimmande rovdjursfisk som kunde bli upp mot 1 meter lång och hade en halvmåneformad stjärtfena som liknar dagens makrill.
- Genom auktionen såldes sill och makrill från fiskebåtarna i Skagerrak, medan övrig fångst lämnades direkt till fiskhandlarna precis som man tidigare hade gjort med all fångst.
Förberedelsen av sidan tog: 145,89 ms.