Definition & Betydelse | Svenska ordet MARSIPAN


MARSIPAN

Definition av MARSIPAN

  1. mandelmassa sötad med socker och äggvita

Antal bokstäver

8

Är palindrom

Nej

8
AN
AR
ARS
MAR
PA
PAN
SI

23

23

284
AI
AIN
AIR
AM
AMI


Sök efter MARSIPAN på:



Exempel på hur man kan använda MARSIPAN i en mening

  • Mandelmassa är mald mandel ihoprört med socker och ofta med glukossirap eller äggvita som tillsatt bindemedel, till skillnad från marsipan som endast innehåller mandel och socker.
  • Tårtan brukar dekoreras, exempelvis med vispgrädde, skivad frukt, bär, marsipan, choklad, skivad mandel eller chokladlinser.
  • En prinsesstårta är en tårta gjord av tårtbotten, vispad grädde och vaniljkräm, samt överdragen med marsipan.
  • Punschrulle, populärt kallad dammsugare, men även arraksrulle och 150-ohmare, är ett litet avlångt bakverk med ett hölje av marsipan.
  • Exempel på lokala företag är Blombergs Möbler, Pritec Vaculyft, Fjäråskupan (spiskupor), Fjärås Bildemontering samt Bräutigams marsipan och konfektyr (öppnat 2007).
  • Den beskriver förberedelserna inför julen, med marsipan, lingonkransar och hyacinter och hur väntan på julen känns lång.
  • Det började att bildas köer och Berg gav ut gratis marsipan överdragen med choklad till de återkommande kunderna.
  • Kransekaka, kransekake eller kransekage är en traditionell norsk och dansk kaka bakad på mandel, socker (eller marsipan) och äggvita.
  • Även om marsipan går att göra själv är det vanligt att köpa färdig som man formar, dekorerar och ibland helt eller delvis doppar i choklad.
  • Man kan göra eget strössel genom att riva (med rivjärn), klippa eller krossa choklad, småkakor, marsipan, gelégodis, karameller etcetera.
  • Twist är en konfektyrpåse som innehåller en variation av inslagna praliner, exempelvis lakrits, Daim, nougatkrisp, Japp och marsipan.
  • Sugarpaste, eller sockerpasta, är en sockermassa som används på samma sätt som marsipan, till exempel att täcka tårtor med.
  • Hans yrkesutövning i konditoribranschen har satt sina spår i konstverken, vilka omfattar gränsöverskridande verk i bland annat brons och marsipan.
  • I modern västerländsk kultur används oftast stora tårtor, i flera nivåer, och kraftigt dekorerade med glasyr, ibland över ett lager av marsipan eller sockerglasyr, toppat med en liten staty som föreställer ett bröllopspar.
  • Marshmallowglasyr (engelska: Marshmallow fondant) är en glasyr för bakverk, bestående av smälta marshmallows blandade med florsocker, som är vanlig i USA och används i stället för marsipan.
  • Garnering syftar på oftast ätliga dekorationer på bakverk, antingen i form av vispgrädde, marsipan och andra sorters täckande material, eller som lockande inslag: frukt och bär, godisbitar och chokladfigurer.
  • Den vanligaste formen som hittas i de flesta livsmedelsaffärer består av en botten av mjuk pepparkaka, ett skikt fruktgelé (surkörsbär eller aprikos) och ett skikt marsipan eller det billigare persipan.
  • Vanligt förekommande tilltugg på ett gottebord är julgodis som knäck, karameller och marsipan, bakverk som lussekatter och pepparkakor, färsk frukt, torkad frukt som dadlar och fikon samt nötter.


Förberedelsen av sidan tog: 95,31 ms.