Definition, Betydelse, Synonymer & Anagram | Svenska ordet OM
OM
Definition av OM
- hinder av något slag, särskilt ett som skulle kunna uttryckas genom en villkorlig bisats inledd av konjunktivet om
- för att beteckna befintlighet
- för att markera ett särskilt villkor som förutsätts i huvudsats
- omkring, runt, inom (en viss plats)
- inom, under (en viss tidsperiod)
- (anger hur mycket tid ska gå från nutiden till någon tidpunkt i framtiden)
- i förhållande till
- (anger tema) angående, beträffande, kring
- på
- av/till en mängd som uppgår till
- förbi, passerande
- (främst som verbpartikel) en gång till
- (verbpartikel) angående, beträffande
Antal bokstäver
2
Är palindrom
Nej
Sök efter OM på:
Exempel på hur man kan använda OM i en mening
- Flygplatsens markområde om 2 600 hektar omfattar ett bansystem med tre banor, fyra terminaler, driftbyggnader, jordbruksmark, skogsområden, vattendrag samt Halmsjön.
- Han var ökänd för sin blodtörst, och det föreföll som om han stred för stridens egen skull, och struntade i vilken sida han kämpade på.
- Artemis slår hårt vakt om sin kyskhet, och en av sagorna om henne är när Orion försöker våldta henne.
- Agnosticism är en filosofisk riktning som förnekar att kunskap om tillvarons yttersta grunder är möjlig, särskilt kunskap om Guds existens.
- De flesta myter berättar ingenting om Athenas mor, och säger endast att Athena var Zeus mest älskade dotter och hade fötts ur hans huvud.
- Kunskapen om asatron bygger huvudsakligen på nedteckningar från kristen medeltid och dess korrelation med vissa arkeologiska fynd, men som förutsätts spegla en äldre muntlig tradition.
- År 1963 införde Trafiksäkerhetsverket möjligheten att bygga om och registrera en bil eller lastbil till A-traktor som ett alternativ till EPA-traktor.
- Totem-begreppet hos vissa nordamerikanska folk handlar om animism, och både shintoismen och samisk religion har inslag av animism.
- Forskare är inte eniga om huruvida arten bör placeras i släktet Australopithecus eller tillsammans med arterna aethiopicus och robustus i släktet Paranthropus.
- Astrologi (stjärnlära eller stjärntydningskonst) är den förmenta konsten att av himlakropparnas rörelser och inbördes ställningar dra slutsatser om människors öden.
- Alvar Jansson växte upp i en gruvarbetarfamilj i Kiruna och om man var gruvarbeteson däruppe, hade man, enligt honom själv, endast två arbetsplatser att välja på gruvan eller järnvägen.
- Adam skrev en bok om ärkestiftet Hamburgs historia, Gesta Hammaburgensis ecclesiae pontificum ("De hamburgska ärkebiskoparnas stora gärningar").
- Namnet Allmänna Idrottsklubben valdes för att man hade kommit överens om att alla upptänkliga idrotter skulle utövas.
- Alsike är beläget i Knivsta kommun, vid Ostkustbanan cirka 4 kilometer norr om centralorten Knivsta där närmaste järnvägsstation finns.
- Anten–Gräfsnäs Järnväg är en tolv kilometer lång oelektrifierad smalspårig (891 mm) museijärnväg, belägen omkring 10 kilometer nordväst om Alingsås i Västergötland.
- Detta organ ska svara för en uppgift eller uppnå ett bestämt mål och därefter i praktiken avvecklas (även om detta inte alltid sker).
- Termen avser generellt den östliga fortsättningen av det romerska riket efter antiken, sedan Konstantin I/den store valt Nova Roma (som senare döptes om till Konstantinopel) till huvudstad och på så sätt flyttat rikets centralmakt från Italien till dagens Grekland och Turkiet.
- Listan om vilka böcker som ingår i den kristna bibeln fastställdes genom bibelkanon under koncilierna i Hippo år 393 och i Kartago år 397 och förekommer första gången i Athanasios påskbrev från 367.
- Biologi eller biovetenskap är den naturvetenskap som berör läran om livet, levande organismer och livets processer, inklusive dess struktur, funktion, tillväxt, ursprung, evolution, utspridning och taxonomi.
- Om en utespelare deltar i spelet utan att ha klubba, eller om någon del av klubban är trasig så ska denna utvisas.
Förberedelsen av sidan tog: 62,35 ms.