Definition, Betydelse & Synonymer | Svenska ordet PASSA
PASSA
Definition av PASSA
- ta hand om /ett barn, en förvirrad patient etc./
- ge
- (i lagbollsport) spela eller ge bollen eller pucken på ett regelrätt sätt /till/ /till någon/
- ha rätt egenskaper (särskilt storlek, särskilt på klädesplagg); vara lämplig
- stå över; tacka nej; avstå /från ett erbjudande eller sin tur att agera (satsa, bjuda, dra, svara, fråga, handla, köpa, sälja eller spela)/
- gå i pass (passgång)
- (poker m.m.) heller inte satsa om någon annan inte satsat
Antal bokstäver
5
Är palindrom
Nej
Sök efter PASSA på:
Exempel på hur man kan använda PASSA i en mening
- Homeros ger inte åkerbrukets gudinna vidare stort utrymme, hon är för lantlig och för oridderlig för att passa in i dennes epos.
- Homeros ger inte åkerbrukets gudinna vidare stort utrymme, hon är för lantlig och för oridderlig för att passa in i dennes epos.
- Allan Edwall ville ha en teater som fokuserade på klassiska texter, dessa bearbetade han sedan själv för att de skulle passa på scenen.
- Typ "Legenden om Lucia", vilken allt efter personlig syn kan passa in var som helst bland varianter som dessa:.
- De aktuella verserna är något förkortade för att passa till en annan melodi än Luthers, och de utgör en betraktelse av kontrasten mellan Kristi storhet och hans enkla födelseplats.
- När stenskivan formades till för att passa som altarbord gick en stor del av runslingan förlorad och inskriftens slut försvann.
- Puke eller Pukehorn – uppåtvänd örnvinge inom heraldiken, ibland något krökt eller vriden, för att passa in i vapenskölden.
- Melodin (G-dur, 6/4) trycktes i Hans Kugelmanns bok ”Concentus novi trium vocum accomodati” år 1540 och är troligen komponerad av denne eller möjligen bearbetad för att passa denna text.
- Därefter vidtar budgivningen, i vilken spelarna i tur och ordning får knacka, det vill säga förbinda sig att spela hem minst ett stick, eller lura, det vill säga passa.
- Beteckningen fönstertittarsjuka kommer av att de drabbade vid promenader gärna stannar till en stund och då kan passa på att kolla in skyltfönster eller liknande i väntan på att smärtorna ska avta.
- Den enda kravet från VW/Audi var att drivlinan skulle passa den existerande tvålitersmotorn från Audi 100 och Volkswagen LT.
- Man bytte namn till först Bloos Magoos, och snart Blues Magoos för att bättre passa in i den psykedeliska tidsålder som precis börjat breda ut sig.
- Även om tullen gick direkt till kungen, kunde fartygen då de ändå var tvungna att lägga till i staden passa på att proviantera.
- För att passa in i nuvarande teorier bör gravitonens vilomassa vara noll och dess spinn 2, vilket skulle göra den till en boson.
- Anledningen är att de ståtliga ryttarbilderna delvis går i Vendelstil och en jämförelse är de utsmyckningar som förekommer i gravfynd från Vendel eller Valsgärde, vilka inte skulle passa in i Fots övriga produktion.
- Medan olika violiner varierar mycket lite i måtthänseende tillverkas violor i olika storlekar och modeller, dels för att passa olika violasters fysiska förutsättningar, dels på grund av olika preferenser vad gäller tonen.
- Örebro tog även ut målvakten på slutet för att fokusera på att passa en en specifik medspelare för att även denne skulle få göra mål.
- Denna "avsats" under sulan har genom historien syftat till att förlänga bäraren, undvika gatusmuts, passa in i stigbyglar eller som en erotisk signal.
- Hans första egenhändigt regisserade film var Den vita shejken (1952), en komisk historia om ett nygift par på bröllopsresa till Rom, där hustrun i smyg vill passa på att försöka få en skymt av sin stora följetongsidol, men det blir något mer än en skymt.
- SPAD V konstruerades av Louis Bechereau för att passa en nyproducerad åttacylindrig V-motor från Hispano-Suiza, vilken senare utvecklades till VII-varianten.
Förberedelsen av sidan tog: 83,75 ms.