Definition, Betydelse, Synonymer & Anagram | Svenska ordet SALT


SALT

Definition av SALT

  1. som smakar salt (en av grundsmakerna)
  2. som innehåller (mycket) salt
  3. om något/någon som gör starkt (fränt) intryck
  4. avledning till adjektivet salt
  5. (mat, allmänt) vitt, kristalliskt ämne med samma smak som havsvatten och som är vanligt som smaksättare för mat; ett salt med kemiskt namn natriumklorid
  6. (kemi) kemisk förening uppbyggd av joner
  7. (kryptografi) slumpmässigt tillägg till ett lösenord

5

5

Antal bokstäver

4

Är palindrom

Nej

4
AL
ALT
SA
SAL

351

124

781

23
AL
ALS
ALT
AS
AT
LA
LAS


Sök efter SALT på:



Exempel på hur man kan använda SALT i en mening

  • Falukorv är en korv som innehåller basingredienserna kött, fett, potatismjöl, lök, salt och kryddor; den är en typ av bräckkorv och emulsionskorv.
  • Falukorv är en korv som innehåller basingredienserna kött, fett, potatismjöl, lök, salt och kryddor; den är en typ av bräckkorv och emulsionskorv.
  • Modin (plural modiner) är en äldre spansk måttenhet för salt, som skeppades ut från hamnen Torrevieja i provinsen Alicante men också från den närbelägna ögruppen Balearerna.
  • Människor får ofta i sig alldeles för mycket genom att vi blivit vana vid smaken av (ursprungligen) salt i konserverade livsmedel.
  • I naturen förekommer ofta kalium bundet till salt i till exempel havet, men det förekommer också i olika mineralföreningar.
  • Risgrynsgröt (även kallad julgröt, tomtegröt och risgröt) är en maträtt som lagas på vatten, mjölk, kanel (ofta hel), runda risgryn (grötris) och lite salt.
  • Efter att man har avlägsnat fettkakan på det kalla skinkspadet kokar man ihop det till en lagom salt buljong.
  • Historiskt har det lokala näringslivet byggt på import av salt och spannmål samt export av järn och trä.
  • Råmjölken kryddas och kokas tillsammans med socker och salt, i vattenbad i ugnen tills den stelnar till en krämig konsistens.
  • Man hade oftast bara de enklaste råvarorna som ister, fläsk, mjöl och salt, som är huvudingredienserna i en kolbulle.
  • Det är dels för de är dekorativa, dels för att de kan användas i exempelvis salvor och i matlagning, inte så mycket som krydda eftersom smaken är obetydlig (en aning bitter och salt).
  • Surdegsbröd bakas med surdegssats (den förberedda kulturen), vatten, rågmjöl och/eller vetemjöl samt salt som basdeg, till vilken kryddor, nötter, frukt osv.
  • Tomatketchup i sin nutida version, innehållande tomat, socker, salt, ättika och kryddor, började tillverkas i större industriell skala år 1876 av Henry Heinz, men förekom även långt tidigare under samma sekel i amerikanska receptböcker, liksom varianter baserade på svamp.
  • Rimning är en gammal konserveringsmetod som innebär att man saltar kött eller fisk så att det håller för längre förvaring, och samtidigt ger en salt smak åt den tillagade maten.
  • När hon slickade på rimfrostpudrade stenar med salt i, framträdde en man, som kallades Bure ("fader, avlare") och som blev gudarnas stamfar.
  • En lösning av salt i vatten utgör en elektrolyt, dvs lösningens joner kan leda elektricitet, något som för övrigt även smälta salter kan göra.
  • Staden är landets administrativa centrum, och är också ett regionalt handelscentrum för främst boskap, salt, dadlar och spannmål.
  • Hydroxidjonen gör natriumhydroxid till en stark bas som reagerar med syror under bildning av vatten och ett korresponderande salt, till exempel vid reaktion med saltsyra bildas vatten och natriumklorid.
  • 1839 – Den kinesiske tjänstemannen Lin Zexu, som länge har kämpat mot drogen opium i Kina, inleder en aktion, där 500 arbetare under drygt tre veckor förstör 1,2 miljoner kilo opium, genom att blanda det med kalk och salt och sedan dumpa det i havet i staden Humen.


Förberedelsen av sidan tog: 110,53 ms.