Definition, Betydelse & Anagram | Svenska ordet STEKNING


STEKNING

Definition av STEKNING

  1. (aktiviteter) det att steka

2

Antal bokstäver

8

Är palindrom

Nej

11
EK
IN
ING
KN
NI
NIN
ST

3

3

225
EG
EGS
EGT
EK
EKS
EN


Sök efter STEKNING på:



Exempel på hur man kan använda STEKNING i en mening

  • Olja till dressingar och majonnäs ska ha hög halt av fleromättade fettsyror, som linol- och linolensyra medan olja för stekning, bakning och fritering ska ha en låg halt av dessa fettsyror.
  • Här finns bland andra metoderna kokning, förvällning, ångkokning, stekning, bakning, fritering och rökning.
  • Köttet tillagas på många olika sätt, förutom via kokning och stekning även via saltning och rökning.
  • De mästerliga tillagningsmetoderna inkluderar bao (爆; snabb stekning), liu (溜; snabb stekning med majsmjöl), pa (扒; stuvning), kao (烤; rostning), zhu (煮; kokning) och användning av socker för att kristallisera frukt.
  • Spett är ett långsmalt, spetsigt trä- eller metallstycke som används för att trä upp kött- och grönsaksbitar för grillning eller stekning i ugn.
  • Bland annat ifrågasatte han användandet av tid vid stekning jämfört med temperatur och ifrågasatte grillning som metod.
  • En skysås skapas genom att antingen använda stekvätskan vid stekning av råvaror som till exempel stekar eller hel kyckling, vilka sedan kokas ihop till önskat innehåll, eller genom kokning av rostade råvaror som till exempel köttben, lök, rotsaker och kryddor.
  • För stekning används antingen det fett som blir över vid stekningen av fläsket tillsammans med smör, eller enbart smör.
  • Den kan användas rå, men eftersom den kan angripas av parasiter rekommenderas tillagning, som stekning, ångkokning eller syltning.
  • Långsamkokaren används för sjudning, vilket kräver ett upprätthållande av en relativt låg temperatur jämfört med andra tillagningsmetoder (såsom bakning, kokning och stekning).
  • Den består av pitabröd som stoppats med en kryddad, normalt rå, köttfärsblandning och efter att ha oljats in tillagas med grillning eller stekning.
  • De sju huvudsakliga indonesiska matlagningsmetoderna är stekning, grillning, ugnsstekning, torr ugnsstekning, sautering, kokning och ångning.


Förberedelsen av sidan tog: 216,54 ms.