Definition, Betydelse & Anagram | Svenska ordet TAR
TAR
Definition av TAR
- persiskt stränginstrument som har sex strängar och som vanligtvis förekommer i klassisk persisk musik
- böjningsform av ta
Antal bokstäver
3
Är palindrom
Nej
Sök efter TAR på:
Exempel på hur man kan använda TAR i en mening
- Eftersom deltagarna gärna tar med sin dator äger sammankomsten normalt rum i en lokal som prydligt inredd med bord och stolar och ordentligt med ström.
- Faddern är en person som tar på sig uppgiften att vara dopvittne, åtar sig ett särskilt ansvar som förebedjare och kristet föredöme och vägledare för den som döps.
- Eftersom deltagarna gärna tar med sin dator äger sammankomsten normalt rum i en lokal som prydligt inredd med bord och stolar och ordentligt med ström.
- Faddern är en person som tar på sig uppgiften att vara dopvittne, åtar sig ett särskilt ansvar som förebedjare och kristet föredöme och vägledare för den som döps.
- De utmärks av stort huvud, kort nacke samt starka fötter med två tår framåt och två tår bakåt, vilket möjliggör klättring och fasthållande.
- Per Stigmans äventyr utspelar sig i det medeltida Sverige och tar avstamp i tiden efter slaget vid Gataskogen 1365, men skrevs under andra världskrigets krigsår.
- Fotosyntes är den process där växter och andra levande organismer tar hand om energi från solljus och lagrar energin i kemiska bindningar.
- Vanligen är det en parkanläggning som mot inträde tar emot campingturister och erbjuder mark eller stugby samt rinnande vatten och butik.
- 1254 – Sedan Innocentius IV har avlidit en vecka tidigare väljs Rinaldo Conti till påve och tar namnet Alexander IV.
- Först uppfattar de det hela som ett skämt och det tar ett tag att inse att anställningstrygghet är ett minne blott liksom betald semester och sjuklön.
- 955 – Sedan Agapetus II har avlidit den 8 november väljs Octavianus till påve och tar namnet Johannes XII.
- Eftersom endast halva jorden är upplyst vid varje tillfälle och eftersom områden närmare polerna belyses med en allt flackare vinkel är den genomsnittliga energin som jorden tar emot betydligt lägre, 342 W/m².
- 1352 – Sedan Clemens VI har avlidit den 6 december väljs Étienne Aubert till påve och tar namnet Innocentius VI.
- 1187 – Sedan Gregorius VIII har avlidit två dagar tidigare, efter endast två månader på påvestolen, väljs Paolo Scolari till påve och tar namnet Clemens III.
- På detta datum tar nya medlemmar högtidligen inträde med ett tal över föregångarna på de stolar som de nya blivit utsedda att inta.
- 1058 – Sedan Stefan IX har avlidit den 29 mars väljs Gérard av Burgund till påve och tar namnet Nicolaus II.
- 1590 – Sedan Urban VII har avlidit den 27 september väljs Niccolò Sfondrati till påve och tar namnet Gregorius XIV.
- Ordet kommer från hindis tári eller tádi, som kommer ur hindis ord för solfjäderspalm, tar, som också används om en sockerhaltig saft som utvinns ur vissa palmers stam.
- Programmet handlade om de hemlösa artisterna Ville och Valle och den levande dockan Viktor som gav sig ut i samhället för att ta reda på hur saker och ting fungerar, till exempel hur vi tar hand om vår miljö.
- En julgransplundring, Knutsfest, Knutsdans eller julgransskakning är en tradition i samband med att julen tar slut, som innebär att man bland annat klär av och kastar ut julgranen samt ställer undan advents- och julsakerna, vilket i Sverige ofta sker på tjugondag Knut, som infaller den 13 januari.
Förberedelsen av sidan tog: 88,07 ms.